Sminktetoválás, kozmetikai tetoválás

Mi célt szolgál a sminktetoválás?

S m i n k t e t o v á l á s = szépítő korrekció, melynek során az eredeti szemöldök-, száj- és szemvonalat a legoptimálisabban formáljuk, csinosítjuk. Kiválasztjuk a legtermészetesebb színt és formát, melyet tulajdonosa megközelítőleg három éven át megelégedéssel és örömmel fog viselni. 
A permanent make-up NEM a smink helyett készül, NEM a napi sminket hivatott helyettesíteni, hanem a smink könnyebb elkészítésében nyújt nagy segítséget (pl. szájkontúr).

Sminktetoválás a természetesség jegyében

Sokan most biztos vitatkoznának az utóbbi kijelentésemmel, de az az igazság, hogy a legtöbb hölgy egyáltalán nem kedveli/kedvelné, ha bármelyik sminktetoválása erőteljesen uralkodna az arcán.
1995-ben kezdtem sminktetoválással foglalkozni, hiszen sminkesként, kozmetikusként úgy gondoltam, hogy óriási segítség ez azok számára, akik híján vannak a tökéletes formáknak. 
     
Két évvel korábban részt vehettem egy német korrektőr workshopján, aki már akkor a szálas technikát alkalmazta a szemöldök tetoválás elkészítésénél. Számomra attól kezdve ez lett az etalon, és amikor elhatároztam, hogy megtanulok "tetoválni", úgy kezdtem céget és gépet keresni, hogy lehetőség legyen a géppel apró szálakat rajzolni. Ekkor találkoztam Szigeti Ágival, aki az elsők között oktatott tetoválást Magyarországon. 
 
Nem nagyon foglalkoztatott, hogy mások hogyan csinálják, mert a vendégek visszajelzései nagyon pozitívak voltak és szájról szájra terjedt a természetes hatású sminktetoválás híre. Akkoriban a Die Linie svájci cégnek voltam a magyarországi oktatója és a képzéseket már akkor színelmélettel, szín- és formatervezéssel egészítettem ki (nem tetszett a satírozott, színnel feltöltött, kontúros szemöldök, mert kozmetikusként tudtam, hogy a vendégek eltűrik, bár nem szeretik a "frissen festett" szemöldök látványát).   
Mindig fontos számomra az ügyfél, aki rövidebb-hosszabb gondolkodás után elszánja magát egy sminktetoválásra. Nem egyszerű ez a döntés, hiszen többségüknek nincs tapasztalata a beavatkozással kapcsolatban. Elmesélés alapján pedig elég nehéz határozottnak lenni. Bárkivel szívesen elbeszélgetek az elkészítés menetéről és a várható eredményről, akit foglalkoztat a gondolat és egy csodás szemöldökre, egy szabályos szájra vagy egy határozott, szép ívű szemhéjvonalra vágyik. A beszélgetés során minden lehetőséget feltárok azok előtt, akik érdeklődnek és szándékukban áll egy szépítő korrekciót elvégeztetni.
 

Miért jó a szemöldök tetoválás? 

Talán, mert az eredeti nem eléggé hosszú, nem szép az íve, túl vékony, baleset vagy betegség következményeként kihullott, ritka vagy aszimmetrikus, esetleg ezekből több is jelen van. 

szemöldök és szemhéj tetoválás

Miért szeretik a száj vonalának megerősítését? 

Sok esetben színtelen, kontúr nélküli az eredeti forma, túl keskeny, volumen nélküli, esetleg ferde vagy szabálytalan. Ilyenkor inkább a száj színéhez közeli árnyalatot választunk, hogy természetes legyen a végeredmény. A kontúrvonal a maga egyszerűségében nem elegendő. Minden esetben kissé befelé satírozunk, hogy így plasztikussá, teltebbé tegyük a szájformát.

kozmetikai tetoválás 

Mit érhetünk el egy szemkontúrral?

Van néhány megoldás a szemhéj tetoválások tekintetében is, amit minden esetben viselőjének személyisége határoz meg. Szolidabb megoldás a szempilla tövének megerősítése, mely sűrűbb hatást kelt, de nem szembetűnő. A lágy tusvonal készítése azoknak ajánlott, akiknek a szem nyitott állapotában is látszik a szép ívű vonal. Az extrém eseteket se vessük el, mert van, akinek az arcához a vastag, esetleg színes "tusvonalú" szemhéj tetoválás illik még akkor is, ha hosszabb ideig viseli.
 
 A "NŐ" a tökéletesre törekszik, és keresi a módját, hogyan valósíthatná meg.
 
A szakembernek tehát óriási a felelőssége, amikor a segítségét kérik. 
 
A kozmetikai tetoválás NEM egy életre szóló bevállalás, mint az art tattoo. A sminktetoválás ideje maximum 3-3 és fél év, hiszen időközönként jogában áll mindenkinek úgy dönteni, hogy nem szeretné tovább viselni azt. Esetleg a kor előrehaladtával lágyabb színre és formára lehet szükség.

Hogyan keressük meg a legkiválóbb szakembereket, akik valóban a természetes szépítő korrekció elkötelezett hívei?

Keressünk, kérdezzünk, tájékozódjunk: tudjunk meg minél többet a beavatkozásról, a gyógyulásról, az ápolásról és a kizáró okokról. Érdemes utánanézni az áraknak is, mert nem mindegy, hová megyünk, milyen körülmények között zajlik a munka, ki készíti és kapunk-e garanciát.
A tájékoztatás nemcsak a munka menetének átbeszélése, hanem esetleg azt is megtudhatjuk, milyen festékkel készül a sminktetoválás.
 
FONTOS információ!
A szemöldököt semmi esetben sem kell leborotválni a korrekció miatt, mert a szemöldök tetoválás az eredeti szemöldököt "használja" fel a tökéletesebb forma kialakításakor.
Megítélésem szerint nincs két tökéletesen egyforma szemöldök (jobb-bal) ezért abszurd, merev  hatást kelthet a szigorú vonalú, sablonnal történő elkészítés.
A száj nagyobbítására nem megoldás, ha jóval az eredeti kontúron túl rajzoljuk az újabb kontúrt. 
NEM divat és soha nem is volt divat a sötétbarna vagy bordó kontúr!
 
Dévényi Kathy
 
 

Sminktetoválási eljárások Lavender Nails módra:

 

Szemöldök tetoválás

Többen ódzkodnak a szemöldök tetoválásától, mert sok esetben mesterkélt lesz a végeredmény, ami háttérbe szorítja, olykor torzítja is az arcvonásokat. A szálas technikával készített szemöldök tetoválással azonban nem kell ilyen következményektől tartanunk. Ez a módszer nagy kedvence azon hölgyeknek, akik a természetességet részesítik előnyben. A szálas szemöldök tetoválásnál a vendég adottságaiból indulunk ki, azokat korrigáljuk, és a szimmetria megteremtésére törekszünk olyan mértékben, ami még nem kelt művi hatást.
A kezelés során egyedi fejlesztésű, leheletvékony mikrotű segítségével kerülnek kitöltésre a dúsításra szoruló részek, foltocskák. A szemöldök tetoválásához használt színpigmentek is a szemöldök eredeti árnyalatát követik, ezzel is fokozva a természetes megjelenést.

A szalonunkban alkalmazott szemöldök tetoválási eljárás optimális - hozzávetőlegesen 3 éves - tartóssággal ajándékozza meg azt, aki rászánja magát a beavatkozásra.
A szemöldök tetoválás ideális és praktikus megoldás dúsításra, szimmetria megteremtésére, formai korrekcióra és kiemelésre egyaránt.

szemöldök tetoválás
sminktetoválás

Szemhéj tetoválás

Szemhéj tetoválás készítésénél dönthetünk csak a felső-, vagy pedig az alsó- és felső vonal együttes kontúrozása mellett. Az eljárás alkalmas a szem színének kiemelésére, a szemhéj ívének hangsúlyozására és korrekciójára egyaránt.
A pillasűrítő hatású szemhéj tetoválás természetesen dús hatást biztosít a szempilláknak, ez már önmagában látványosabb szemkontúrt eredményez.
A felső tusvonal „megrajzolása” azonban jelentősebb teret enged a változtatásoknak. Azon szerencsés hölgyeknek, akiket már eleve szép és hangsúlyos ívű szemekkel áldott meg a természet, bőven elegendő lehet egy szolidabb tusvonal tetoválása is.
Vannak azonban, akiknek előnyösebb választást jelent az erőteljesebb kontúrt eredményező szemhéj tetoválás: egyeseknek egyéniségükből fakadóan, mert „jól áll nekik”, másoknak pedig szebb formákat adhatunk általa, és korrigálhatjuk a két szem közti esetleges differenciákat is. Az alsó szemhéj tetoválásával a korrekció mellett a szemek optikai nagyítására is lehetőségünk nyílik.
A sminktetoválásokhoz - így a szemhéj tetováláshoz is - gazdag színválasztékkal várjuk kedves vendégeinket, és segítünk megtalálni mindenkinek az egyéniségével és igényeivel tökéletesen harmonizáló árnyalatot.
 

Szájkorrekciós tetoválás

A szájkontúr tetoválás elsődleges célja az ajkak ívének kiemelése, mely megkönnyíti a sminkelést a nagy reggeli rohanásban is. Ennek az eljárásnak hála, többé azoknak sem kell elkeseredniük, akiknek aszimmetrikus szájvonaluk eddig nem tette lehetővé az élénk színű rúzsok szép felvitelét. A kontúr tetoválása azonban önmagában nem lenne elegendő: a természetes hatás titka a satírozási technikában rejlik, amit minden szájkorrekciós eljárásnál alkalmazunk. Ahogyan a többi sminktetoválásunk esetében, úgy a szájtetoválásnál is az egyén adottságait vesszük alapul a vele leginkább harmonizáló szájforma és -szín megtalálásához.
 
Ha Ön is elcsábult, és szívesen bevállalná sminktetoválásaink ( szemöldök tetoválás, szemhéj tetoválás, szájkorrekció) valamelyikét - akár többet -, forduljon hozzánk bizalommal! A precíz technikai kivitelezés mellett számunkra az Ön igényei a legfontosabbak, melyek egyeztetésére előzetes konzultáción nyílik lehetőség. Ennek során minden felmerülő kérdésére választ kaphat.
 
Amennyiben a konzultációt követő 1 héten belül bejelentkezik sminktetoválásra, úgy annak díját beszámítjuk a kezelésbe!
 

Az elrontott tetoválásoktól CSAK orvosi lézerek segítségével szabaduljunk meg, ha nem szeretnénk további esztétikai problémát magunknak.

Ebben segít a Medica Bellissima Klinika.


http://www.mbellissima.eu/szolgaltatasaink/smink-tetovalaselrontott sminktetoválás javítása
LavenderNails & SkinCare Szalon - Kéz és Lábápolás, Arcesztetika
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.